17. dets 2011

Ühe laupäeva triibulised


Järsku tuli suur isu kasuka salati järgi. Ma ei saanud aru, miks... Lehitsesin jälle üle Toit&Trend jõulunumbri 2011 ja sain jaole - seal oli ilus kasukas tehtud...

Ühel laupäeval valmiski 2 triibulist sööki. Kasukas ja kausikook. Viimane välimisest servast väga triibuline ei jäänud.. aga taldrikutel küll...

Retsept siis nimetatud ajakirjast. Järgisin retsepti. Ainult et heeringat lisaks äädika-keeduvee seguga ei kastnud.

Vaja läks:
Kaste ja vahele:
2,5- 3 dl majoneesi
2,5-3 dl hapukoort
sool, pipar
6 keedumuna
hakitud tilli

Kihid:
1 hakitud sibul
400 g soolaheeringafileed

3 riivitud keeduporgandit
3 riivitud keedukartulit
1 riivitud õun
500 g riivitu peeti

Kõik asjad laduda kihiti. Porgandi-kartuli kihi peale panna pool kastmekogusest. Ülejäänud kaste läheb kõige peale... Ja sellele siis veel hakitud muna ja till...

Panime kasuka hommikul kokku. Käisime Raekoja platsil kuuske vaatamas.. (oli lõpuks püsivalt püsti saadud). Ja kui lõunaks tagasi jõudsime, oli juba maitsev. Saime terve nädalavahetus sellega maiustada :) Teistel pereliikmetel sai vist villand...



Kausikoogi tegin soolaleivale minekuks samal õhtul. Kauss jäi kingiks. Retsepti idee võtsin samast ajakirjanumbrist. Kihiti ladusin aga piparkoogid, kodujuustu-hapukoore-kohupiima-kaneeli-suhkru segu ja punasesõstraželee. Nagu mainitud, siis väljastpoolt eriti kihilist muljet ei jätnud... Ehk olid piparkoogid liiga õhukesed... Maitses hästi. Hea, et kiirelt valmis sai!

Kausikoogi retsept jäi silma ilmselt seetõttu,et nami-namis on kausikookide kooskokkamine. Väärt teema! :)

1 kommentaar:

Pille ütles ...

Silja, aitäh kaasalöömise eest :)

PS Kui Sulle kasukad meeldivad, siis soovitan kindlasti proovida Nami-Namist ka suitsulõhega varianti!