27. okt 2011

Näkileivad


Harjun tööinimese ja lapsevanema elu ühildamisega. Eelmisel nädalal oli leib otsa saanud kodus. Vabal päeval võtsin lastega ette näkileibade tegemise. Et veeta koos kvaliteetaega ja et kiirelt leiba saada.

Retsept TEKO koolituselt. Tegin poole kogusest, ehk siis niimoodi:
15 g soola (3 tl)
50 g võid
200 g nisujahu
250 g piima
100 g rukkijahu
125 g kaerahelbeid

Sulata või, lisa juurde piim, sool, kaerahelbed, rukkijahu. Kui kõik on segunenud, siis lisa juurde nisujahu.
Jaga taigen 10 võrdseks tükiks ja rulli hästi õhukesed ümmargused leivakesed. Peale võib panna ka veel näiteks köömneid.
Küpseta 200-kraadises ahjus kuni leivad on pruunid (~13 minutit.. oleneb ahjust).

1 kommentaar:

Piret ütles ...

Peab ise ka proovima teha!