21. okt 2011

Halvaa ja rabarberiga keeks


Eile oli vanaema sünniaastapäev ja täna pidavat olema esmasündinu nimepäev. Hea põhjus üle tüki aja jälle küpsetada. Magusat ma mõtlen :)

Keeks rabarberi ja halvaaga. Maitses VÄGA hästi. Olen vahepeal mõnda kooki ikka katsetanud... aga pole sellist tunnet tekkinud, et tahaks veel teha/saada. Selle retsepti võtan aga kindlasti veel ette. Seepärast jagan ka.

Retsepti pärit raamatust "Kelmikad keeksid." Mugandasin ja täiendasin seda natuke... Tegin keeksi nii:

Vaja läks:
3 muna
3 dl suhkrut
2 dl jahu
1 dl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit
100 g halvaad (hakitud võimalikult peeneks)
1 dl õunamahla
150 g õli
300 g tükeldatud (sügavkülmutatud) rabarbereid

Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa mahl, õli. Sega läbi.
Ühenda jahu, tärklis, küpsetuspulber, halvaa. Lisa rabarberitükid ja sega läbi.
Lisa saadud segu munavahumassile.
Kalla taigen võitaud ja riivsaiaga üle puistatud keeksivormi.

Küpseta 180-kraadi juures ~60 minutit. Lase vormis veidi jahtuda ja kummuta vormist välja.

Minul ei mahtunud kogu taigen keeksivormi (peab ju jätma ruumi kerkimiseks ka...) Panin siis muffini-vormi ramekin-kausi sisse ja sain veel lisaks 3 koogikest.

2 kommentaari:

Sussi ütles ...

Tegin endale just tassi kohvi ja sea kooki võtaks meeleldi kõrvale :) Kõlab väga ahvatlevalt!

Anu ütles ...

Midagi täiesti uut:).