17. jaan 2011

Kuumad saiad hakklihaga


Ema väitel on tegemist järjekordse lapsepõlvemaitsega. Et kui me olime peretuttavatel külas käinud, siis tihtilugu olid need laual olnud. Aga palju laps siis söömisest külas olles hoolib, eks. Saati veel soolasest?!
Igatahes kui ema neid jutu käigus meenutas, siis tundus, et neid tahan järgi proovida. Tegime külaliste saabumise puhul :) Minule maitsesid küll, teistele täiskasvanutele tundub ka. Lastele muljet ei avaldanud... Aga ahjust kohe tulles olidki liiga kuumad.. Ja mängud ju ootasid...
Kasutan harva kodus majoneesi... Paraku oli hea! Ilmselt teen teine kordki.

Pildi tegin järgmisel hommikul külmadest saiadest... :)

Mina tegin sel viisil:

Vaja läks:
400 g hakkliha
2 väikest sibulat (või 1 suur)
3-4 küünt küüslauku
soola
pipart
majoraani vms
12 viilu röstsaia/-sepikut.. meil oli Tosta
majoneesi
500 g juustu.. meil oli Saaremaa juust

Riivi sibulad ja küüslauk. Lisa juurde hakkliha ja maitseained. (Lase külmkapis maitsestuda paar tundi.)
Määri hakklihasegu sepikuviilule, selle peale määri kiht majoneesi.. ja kõige peale aseta viilutatud juust.
Küpseta ahjus kuni hakkliha on küpsenud. Ahi oli 200-kraadi kuum... aega ei vaadanud kahjuks.

Lõika sepikuviilud kolmnurkselt pooleks, lase veidi jahtuda... serveeri :)

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Proovi nii kah, et röstid saia väga kergelt enne ära ja praed hakkliha pannil. Igasuguste pitsalaadsete asjade puhul on väga oluline, et kõik asjad saaks ahjus samal ajal valmis. Kui nii teed, jääb ahjus ainult juust korralikult ära sulatada.

Silja ütles ...

aitäh nõuande eest! kui kiire, siis teen nii! hakkliha ma paningi hästi õhukese kihi, et ikka ära küpseks! kui eelnevalt läbi praadida, siis saab toekamaid võikusid teha :)