18. nov 2010

Munakoksutus ja šokolaadiruudud


Isadepäevaks tuleb ikka isadele head meelt valmistad, eks :) H soovis šokolaadikooki.. sama, mille sai ka sünnipäevaks... Ursula oli suur abiline - vajaliku arvu mune koksutas katki täiesti suurepäraselt. Natuke aega tagasi läks ikka munakoori ka kaussi... aga nüüd mitte. Harjutamine teeb meistriks tõesti :)

Retsept ikka nami-namist. Vormi määrisin küll võiga ja puistasin peale riivsaia (suvel mannat) - ei pea küpsetuspaberiga jahmerdama. Pähkliteks läksid india pähklid (minu lemmikud :p)

Koperin retsepti siia samuti.
Vaja läks:
200 g võid
200
g tumedat 70% kakaosisaldusega šokolaadi
3 keskmist muna
250 g suhkrut
100
g nisujahu
100
g hakitud kreeka pähkleid
0.5
tl soola
0.5
tl vanilliekstrakti
Sulata või ja šokolaad vesihaudes.
Klopi munad ja suhkur elektrimikseriga vahule. Lisa sulanud šokolaadi-võisegu ning sega ühtlaseks.
Lisa jahu, sool, hakitud pähklid ja vanilliekstrakt, se
ga täiesti ühtlaseks.
Kalla tainas vormi ning küpseta 170kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni kook pealt kuiv tundub.
Serveeri soojalt või lase vormis jahtuda, siis tõsta vormist välja ning lõika tükkideks.

NB! Õiged brownied on pealt veidi kuivanud ja pragunenud, seest aga kohati veel niisked!



Issi (kingiks saadud särgiga) ja tütred :)

Kommentaare ei ole: