14. okt 2010

Kõrvitsapontšikud


Ajakirjas Toit&Trend (sept-okt 2010) on kõrvitsapontšikute retsept. Loomulikult tuli ära proovida. Esiteks pontšikute endi pärast... olen mõlgutanud mõtteid, et millalgi võiks teha.. aga et kuidas täpselt jne.... No ja kõrvitsale jälle üks põnev rakendus! Ajakirjas oli väljatulekuks 10-12... meil oli pärast küpsetamist laual 23 :) Klaas, mida kasutasin on diameetriga ~6cm. Ajakirjas olid aga ägedad lillekujulised.. Pontšikud olid maitsvad. Tunduvalt teistsugused kui Kentmanni tänavast saab. Põnevamad. Teinekord proovin veel... Aga et rohkem kõrvitsa maitset tunda oleks, jätan ehk pähklid välja.

Retsept selline:
6 dl (420 g) jahu
60 g väga peeneks jahvatatud metspähkleid
2,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
maitseained: 1 tl soola, 1 tl kaneeli, 0,5 tl muskaati, 0,5 tl ingverit
~120 g kõrvitsapüreed*
0,5 dl piima
0,5 dl hapukoort
1 dl (85 g) suhkrut
2 muna
60 g sulatatud võid
frittimiseks õli

Kõik ained olgu toasoojad!!!
Sega suurem kogus jahu, sool, küpsetuspulber, sooda ja maitseained.
Eraldi kausis sega kokku ülejäänud ained. Sega kõik kergelt kokku (ära üle sega).
Puista lauale ports jahu, vala taigen peale, sõtku mõned korrad. Puista pätsile jahu ja rulli 1,5cm paksuseks plaadiks.
Lõika joogiklaasi abil ümmargused pätsid, viinapitsi abil tee keskele auk. Ülejäänud taigen rullida vormida samuti.
Kuumuta potis õli (vähemalt 5cm jagu), küpseta mõlemalt poolt.
Nõruta pontšikud köögipaberil ja veereta (hakitud pähkli-) suhkru-kaneeli segus.

*kõrvitsapüree tegemiseks väga asjalik link

Ja see ajakiri meeldib mulle üldse VÄGA!!! :)

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kindlasti maitsvad. Kõrvits ongi selline köögivili, et kui kasutada küpsetistes (koogid, keeksid, pirukad, muffinid), siis maitset ei ole tunda. Annab head mahlasust ja kohevust.

Silja ütles ...

hmm... võiksin vanduda, et nendes küpsistes (kui teha tavalise suhkurga) on kõrvitsa mekki tunda... äkki minu kujutelm?!
http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=5084

Bunnygirl79 ütles ...

Mulle ka Toit@Trend meeldib väga, isegi rohkem kui Oma Maitse, tundub kuidagi sisukam.

Pontšikud on täitsa pontšikute moodi :).

Koopatibi ütles ...

Ma tegin ükskord kõrvtsast kooki porgandikoogi retsepti järgi ja tundsin, et kõrvitsa maitse sai liiga tugev. Oleneb kõrvitsast ja kogusest, aga kindlasti on võimalik teha kõrvitsamaiselist küpsetist :)

Silja ütles ...

mu enda vastus ei tulnudki läbi...
aga et:
Bunnygirl - tänud pontšikute välimuse tunnustamise eest :D

Koopatibi - tänud "kõrvitsamaitse" kinnitamise eest! POlegi siis mu kujutelm olnud.. :)