21. juuli 2010

Maitsev lehtsalat


Kui mitte iga päev, siis üle päeva sööme sellist salatit küll. Küllastust imekombel veel pole (vähemalt minul... ja mina teen ju süüa :D). Noored salatilehed on nii head!
Sellist kastet tegid vist naised ühes köögis ühel mu lapsepõlvesuvel. Siis nad rääkisid, et lapsed seda süüa ei tohi, et äädikas pidavat vere paksuks tegema. Siis ma pelgasin... aga natuke sõin ikka. Nüüd, täiskasvanuna, lasen hea maitsta :D

Pesen salatilehed, nõrutan ja panen kaussi. Valan peale suhkrut, törtsu hapukoort ja lahjendatud äädikat. Ja siis segan läbi. Süüa kohe! (Kogused enda maitse järgi).

Sobib lihasöökide kõrvale. Aga sõime ka lõhe kõrvale...

Ja kui niisama näkitsedes tundub lehtsalat mõru, siis selle kastmega kaob ka mõrudus.

1 kommentaar:

kurimuri ütles ...

Meie paneme kodus äädika asemel sidrunhapet. Täiega hea on! :D