3. juuni 2010

Tõhusad seemned


Mulle maitsevad seemned leiva sees... Aga viimastel kordadel olen seemneid pannud ka leiva peale... Sest avastasin, et nii saan lahendada igakordse leivakergitamise probleemi - tekk, mille sees leibasid kasvatasin, sai alati taignaseks ja leivakesed ise krobelise-rikutud pinna. Tänu seemnetele enam kerkiv leib teki külge ei kleepu :)
Ostsin ka kanepiseemneid, sain soovituse, et on head leivas. Tõesti mõnusalt krõmpsuvad. Ja namist nendega seonduvalt veel järgmise soovituse - jahvatada neid... et seemnetes sisalduvad kasulikud ained ikka organismi ka läeks, mitte ainult sealt läbi. Jahvatasin siis nii natuke, et krõmpsuvat oleks ka hamba all. Meeldib!
Rosinaleivale puistasin peale seesamiseemneid. Vat nende maitse on samuti hea koos!!!

Mu blogi vist sai kah juuni algusega 2 aastaseks... Aitäh lugejatele ja kommenteerijatele :)
Praegu on leivategu ilmselt ainus asi, mis nõuab pikemat köögis toimetamist (kuigi ka see aeg on ju jagatud ja korraga kaua ei pea mässama). Niikaua kuni pesamuna pole juba iseseisvam, ma oma närvide säilitamiseks pikka valmistamisaega nõudvaid sööke ette ei võta. See polegi kõige hullem kui sooja sööki väikese inimese vajaduste rahuldamise tõttu ei saa süüa... Kõige rohkem häirib just see kui rahulikult oma mõtetes ei saa vaaritada. :) No aga mõne aja pärast toimetame siis piigadega juba 3-kesi :D

Pildil seesamiseemnetega rosinaleib, päevalilleseemnetega "tavaline" ning päevalille- ja kanepiseementega leib (sees ainult viimased).

Kommentaare ei ole: