18. apr 2010

Kilukaste


H saab üsna tihti kingituseks (?!) eriti suures koguses vürtsikilu. Ja siis teeme alati Jannsoni kiusatust. Meie üks lemmikroogadest. Aga kuna praeahi on otsustanud streikida, siis seda teha ei saa.... Eelpool mainitud toidust inspireerituna valmis kilukaste. Valmib kiiremini, maitseb aga ikka hää. No keedukartul pole seda mõnusat mekki juurde saanud, mis ahjus tehtult... aga kartuli saab ka kastme sisse katki vajutada :)

Vaja läks:
puhastatud vürtskilu
sibulat
35% rõõska koort
puljongit (kasutasin Herbamare ürdipuljongikontsentraati ja vett) kuumutamiseks võid ja õli

Sulata või pannil õli sees, lisa tükeldatud sibul. Kuumuta kuni viimane on klaasjas. Haki vürtskilu väiksemateks tükkideks, lisa pannile ja kuumuta läbi. Lisa puljong ning rõõsk koor. Kuumuta läbi.

Süüa keedukartuliga.

Kommentaare ei ole: