27. apr 2010

Kalapulgad


Paar kuud tagasi tegin kartuliputru ja millegipärast hakkas isutama, selle kõrvale, kalapulga järgi. Olin siis veel rase... no ja eriti siis ei tahtnud poolfabrikaate tarbida (ja muidu ei isuta ka... pelmeene oleme ehk aegajalt ostnud). Aga H läks poodi ja tõi kalapulgad ära. Paraku oleme pärast seda ka neid kodus söönud. Nii.. nüüd sai pihitud :) Aga süües mõtlesin, et saaks ju ise ka teha...

Eile tegingi...

Vaja läks:
Pangasiuse fileed (sulatatult)
1 muna
riivsaia
soola
pipart


Lõikasin filee ribadeks, kastsin muna-soola-pipra segusse, siis riivsaia sisse.. ja siis kuuma õliga pannile.

Välimus pole ehk nii sirge ja sümmeetriline kui karbist võetutel.. Aga värv tänu praadimisele nagu päris.. Ja maitse kalasem kui kunagi varem :D

Tegelikult pulgad tegin ainult lapsele... Meie sõime suuremaid tükke. Aga ehk rohkem ei tule mõtet pähe osta neid poest. Kuigi Vietnam on päris kauge koht kalalt tulemiseks...

3 kommentaari:

Mari-Liis ütles ...

Ma olen ka oma lastele "kalapulki" niimoodi teinud, et paneerin fileetükid ja siis praen kuumas õlis. Omatehtud friikad kõrvale ja ongi fish and chips:)

Ene ütles ...

Appi.Appi.Appi.MIDA VEEL????? :)

Silja ütles ...

Ene, missassja :D :D

Mari-Liis... no friikate tegemine on mul ka mõtetes.. viimases Oma Maitses(arill 2010) oli üks vastuvõetav tegemise õpetus... ehk millalgi saab proovitud ka :)