5. nov 2009

Koriandriseemnetega leib vol 2


Teiskordne maltoosa ja koriandriseemnetega leiva tegemine on seljataga. Viimane poolik leiba on söömiseks... Et seekord siis röstisin-pruunistasin koriandriseemneid enne jahvatamist. Maitse on meeldivam, mitte nii intensiivne. Võibolla summutas maitset ka maltoosa suurem hulk. Eks siis järgmisel korral saan katsetades vastuse. Jutud käivad, et linnasejahu olevat Looduspere poes müüa... pean ka seda uurima...

Suhkrut panin seekord 0,5 dl rohkem. Järgmine kord panen ikka varasema koguse... Vist ikka natuke liiga magus...


Küpsemine oli teistmoodi kui juba harjunud olin. Koorik tuli kiiremini peale ja tulid jälle lõhed... Samuti pärast küpsemist jäi koorik kõvem kui tavaliselt. Panin ka leivad võiga kokku määritult, räti sees restile jahtuma. Kui järgmine kord restile panen, siis peaks ikka märja räti sees laskma jahtuda.


Noh, jälle ehk targem :)


Juuretis kääris jälle vägevamalt. Seekord võtsin vähem järgmiseks korraks.



Külalistele pakkusin lauamänguõhtul leiba kiluvõiga. Kõigile meeldis!

1 kommentaar:

Eha-Kai ütles ...

Ilus, ilus! Muideks, sain just eelmisel nädalal maitsta leiba, kus sees olid kanepiseemned. Mõnusalt ja huvitavalt praksusid need seemned hamba all, proovi!