30. juuni 2009

Kamatrühvlid





piltidel: ülemised pohlamoosiga, alumine rabarberimoosiga.

Nami-namis on kamateemaline kooskokkamine ning maikuu Oma Maitses (2009) on Kauksi Ülle Seto trühvlid ehk kamapallid. Viimase juures oli nõuanne, et retseptis olevaid asju võib asendada näiteks hapukoore ja õunamoosiga. Mina tegin trühvleid kahel korral. Esimesed rabarberimoosiga, teised pohlamoosiga (jäid seest roosakad). Et oleksid katsikule kaasa võtmiseks ning teised sünnipäevalaual ilusamad, said need veel ka šokolaadikuued.

Rabarberimoosiga trühvlitele võiks sisse panna ka veel hautatud rabarberitüki. Natuke rohkem nikerdamist ehk oleks aga millalgi katsetan ära.

Kommid maitsesid mulle väga (kamaarmastaja kohta pole see mingi uudis), eriti tundusid need maitsevat mu vennale!

vaja läks:
180 g hapukoort (20%)

200 g kamajahu
200 g rabarberimoosi

valge šokolaad (jõhvikate ja kookosega andis hea lisamaitse)
tume šokolaad

Sega omavahel koostisained, lisades neid niipalju, et tuleks sobiv vormitav mass ja maitse. Tee teelusika abil pätsikesed ja aseta külmkappi tahenema. Samal ajal sulata šokolaad vesivanis. Kasta pallid ükshaaval šokolaadi, raputa natuke kahvlil üleliigne šokolaad kaussi tagasi ning lase taheneda.
Mul oli plaan kaunistada muudmoodi aga tuli välja nii, et alguses kastsin valgesse šokolaadi, lasin tahendeda ja kastsin tumedasse šokolaadi.

Pohlamoosiga trühvlitele niristasin valget šokolaadi pärast peale.

Kommi mass oli tegelikult üsna pehme, niiet ka šokolaadiga katmine vajas nikerdamist. Aga nii hea oli hammustada läbi kõva šokolaadi ja saada pehme täidis!

1 kommentaar:

Daki ütles ...

Tere! Blogileht sooviks avaldada oma kodu-külgedel seda postitust. Palun võtke ühendust aadressil dagmar@blogileht.ee