29. mai 2009

Marineeritud võilillenupsud


Kui otsisin võilillemee tegemise juhist, sattusin ajaleheartiklile, kus retsept "Marineeritud võilillenupud". Võililli korjates jäi palju sobivaid nuppe silma, tahtsin järgi proovida.


Kopeerin otse artiklist:

Vaja läheb: Rohelisi võilillenuppe, suhkrut, äädikat.

Valmistamine: Hoida võilillenuppe 30 min külmas vees, et vähendada nende mõrusust. Keeta mahedamaitseline marinaad – 1 l vee kohta 100 g suhkrut, 50 g soola, 1,5–2 spl äädikat. Nõrutatud võilillenupud lisada kuuma marinaadi, mitte keeta. Säilitada keeratava kaanega väikestes purkides. Marineeritud võilillenupud sobivad lihatoitude kõrvale.


Mina soovitan toppida purgid hästi tihedalt võilillenuppe täis, sest marinaadis lähevad nad nagu kokku ja siis jääb pool purki ainult täis! Mina pole varem marinaadi ise teinud. Äkki järgmisel kevadel olen staažikam ja oskan paremas suhtes seda keeta. Järgmisel hommikul maitsesin natuke. Võilillenupu maitse polnud muutunud. Arvan, et võib tõepoolest huvitav olla seda mõne lihatüki kõrvale salatiks süüa. Jään parajat hetke ootama! Ja ka seda, mis maitsega need nupud siis on :)


Nami-Namis aktuaalsed vahvad kevadrohelise kasutamise ideed!


4 kommentaari:

Pille ütles ...

Oh, kui põnev!!!

Ragne ütles ...

Põnev tõesti, anna mingi aeg kindlasti teada, kuidas parajal hetkel marineeritud võilillenupsud maitsevad;)

Maarja ütles ...

meie oleme varakevadel täitsa pisikesi nuppe marineerinud, meenutavad kappareid.

Kardemon ütles ...

no siis katsun järgmisel kevadel ka eriti varajasi nuppe maitsta!