12. apr 2009

Pasha vol.2




Nagu eelmises postituses mainisin, võtsin julguse kokku ja tegin pühapäevaks pasha. Kuigi olin paar päeva tagasi otsustanud kohupiimakooki hoopis teha. Igaks juhuks ja maitseerinevusest aru saamiseks tegin kuumutamata variandi. Mitmete retseptide järgi tegin lõpuks alloleva. See tuli pehmem-kreemisem ja mitte nii magus. Väga hea! Järgmistel ülestõusmispühadel võtan kindlasti jälle plaani. Polnudki nii keeruline tegemine kui arvasin.

vaja läks:
1 kg kohupiima
3 dl 35% rõõska koort
3 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2-3 peotäit leotatud rosinaid
2 peotäit hakitud mandleid
1 apelsini koor
0,5 sidruni koor ja mahl
150 g sulatatud võid

Kohupiima, rõõsa koore ja suhkru panin kaussi ning mikserdasin. Lisasin vanillisuhkru, rosinad, mandlid, aplesini koore, sidruni koore ja mahla ning segasin need massi. Lisasin sulatatud või ja segasin massi ühtaseks.
Valasin segu 2-kordse marliga vooderdatud sõelale. Marli servad asetasin kokku massi peale ning vajutisena kasutasin taldrikut (see oli peal ~12 tundi).
Kaunistasin martsipanist kujukestega.


Pasha tegemine sai lisainnustust ka nami-nami järjekordsest kooskokkamisest. Millegipärast arvasin, et selle tegemiseks vaid 1 variant. No peaks juba aru hakkama saama, et alati on veel 100 võimalust!

6 kommentaari:

Pille ütles ...

Nii armas, et Sa kooskokkamises osalesid. Aitäh, Kardemon! Ja need tibukaunistused on vahvad!

Kardemon ütles ...

aitäh ikka inspireeriva kooskokkamise eest!!!

Bunnygirl79 ütles ...

Nii nunnud tibud! Martsipan?

Kardemon ütles ...

aitäh Bunnygirl! martsipan jah! :)

Colliemamma ütles ...

Lahedad tibud :-) Kas Eestis müüakse värvilist martsipani? Kas sind sõbralisti võiks panna?

Silja ütles ...

Eestis olen kuulnud, et saab värvilist martsipani www.toikako.ee-st. Aga ilmselt üsna suurtes kogustes.. aga tasub uurida. See martsipan on pärit Soomest, tavalisest toidupoest.
Sõbralisti? Ma arvan, et ikka... aga mis see on? :)