28. apr 2009

naat+riis



Need udupildid on tehtud telefoniga. Fotokas jäi maale sõites linna.
Aga sõime riisi-naadi variatsioone.

Tavaliselt söön riisi segatuna või ja tilliga. Seekord asendus till naadiga. Oleksin võinud naati natuke rohkem panna, et maitse rohkem esile tulnuks ja ilusam näiks toit.

Hommikul tegin alles jäänud riisist koogikesed. Tunnistati heaks ampsuks! Ja ma plaanin korrata!

(Nami-namis ka kevadrohelise kooskokkamine. Mis on väga tänuväärne, kuna eelmisel aastal katsetatud naadimuffinitest -pilt postituse lõpus- hoogu saades, mõtesin sel kevadel ka teiste söödavate umbohtude jms katsetada. Ja nüüd sealt tõenäoliselt veelgi põnevaid ideid.)

Vaja läks:
1 osa riisi
3 osa vett
soola
võid
naati

koogikeste jaoks veel lisaks:
2 muna (aga see oleneb alles jäänud riisi hulgast)
suhkrut
vanillisuhrut
naati (kui riisi sisse ei saanud piisavalt)

Keevasse vette lisasin natuke soola, riisi. Keetsin 20 minutit. Lisasin või (maitse järgi) ja pestud-hakitud värske naadi.

Koogikeste jaoks segasin allesjäänud riisi munadega, lisasin natuke veel hakitud naati. Maitseks läks suhkur ja vanillisuhkur. Praadisin pannil õliga.

1 kommentaar:

Pille ütles ...

Ma loodan isegi sealt kooskokkamisest häid ideid saada :)