18. märts 2009

oasupp





täna tegin oasuppi. ikka sellepärast, et need aktuaalsed (nami-nami 14.kooskokkamine) nendest asjadest, mis kodus oli. ehk siis traditsioonilist suitsuliha/seajala vms lisaga ei tulnud. koguseid nüüd ei tea, sest panin nii palju kui kodus oli/ hea tundub..


vaja läks:
oad
porru
porgand
odrakruubid
puljongikontsentraat
sool
vesi


oad olid leos ~12 tundi. siis kurnasin. porgandi koorisin ja tükeldasin. porru lõikasin samuti ratasteks.


oad ja porgandid panin külma veega keema. kui nad olid juba pehmeks keenud, lisasin soola ja puljongikontsentraadi. natukese aja pärast ka porru.


kruubid keetsin eraldi, sest nende lisamise otsustasin hiljem. muidu tundus supp liiga tühi. aga võib panna ju keema ka koos ubade-porgandiga (aga siis natuke hiljem.. kui eelnevad juba pehmemad).

kui oad olid pehmed, siis vajutasin kulbiga, et neid katki vajutada. lõunasöögiks oli selge supp... õhtusöögiks rohkem tummisem. soojendamisega läksid oad mõnusalt katki... eks oleks ka lõunasöögiks saanud sellist aga kõht läks tühjaks ja Ula tahtis juba õue tuttu ka saada.


mulle meeldis. teistele tundub et samuti. äkki läheb kordamisele :) ettevalmistustööd said ruttu tehtud. täna Ula abile loomulikult ;) lõikamise võtsin siiski enda teha. kuigi ta juba peaaegu teab kuidas see käib!













2 kommentaari:

Pille ütles ...

Aitäh kaasalöömise eest!
Ja need Ula porru-hakkimispildid on niiii armsad, need võiks seal "Lapsed köögis" rubriigis olla :)

Kardemon ütles ...

jajah:) kasvab natuke vanemaks, siis kvalifitseerub ka selles rubriigis kaasalöömisele :D