9. märts 2009

naistepäeval...




H tegi mulle KIRJU KOERA. seekord katsetas kondenspiimaga (retsept nami-namist), et aru saada, kas on mingi vahe... kleepuv vms nagu olime kuulnud see polnud. ääretult maitsev aga küll. sees olid ka veel rummirosinad :p

pärast jalutuskäiku päikesepaistes tuli uni ja õhtusöögiks tegin sibularõngaid õlletaignas. raamatust "50 hääd eesti retsepti". H onu oli Iirimaalt tumedat Guinnessi toonud... ja seisis meil kapis. kasutasime ära. pool purgist jäi alles... sellele tuleb vast uus toidune-rakendus. äkki selline...

aga sibularõngad õlletaignas siis...

ma ei saanud hästi aru, miks sibularõngaid pidi peterselli-pipra-jahuga segama, sest nende külge midagi eriti ei jäänud. äkki oleks pidanud sibulad mahlasemad olema või neid enne niisutama? vette korra kastma?! ehk oleks tulemuslikum maitse koha pealt olnud, kui maitseained taigna sisse seganud oleks?!

jahu panin alguses 2 dl (nagu muidu räägitakse, et "klaas" on...) aga ma panin juurde, muidu oli liiga vedel ja sibula külge hästi ei jäänudki.

kastme tegin hapupiima asemel hapukoorest. sisse aga kokaraamatus soovitatud maitseid - roheline sibul (võtsin sügavkülmutatud), sidrunimahl, pipar, sool.

väga toitev oli... sõime muidugi ka kahekesi kõik ära (kui Ula paar hammustatud rõngast välja jätta). õlut kõrvale ei joonud... aga ilmselt sobiks tõesti hästi :)

vaja läks:
3 suurt sibulat
2 spl peterselli (kasutasin sügavkülmutatud)
pipart
3 spl jahu

taigen:
2 muna
250 ml tumedat õlut
1 klaas jahu
soola
friteerimiseks õli

kastmeks: hapukoor (hapupiim), sool, pipar, sidrunimahl, roheline sibul.

sibul lõigata paksudeks viiludeks ja eraldada need rõngasteks.
sibul, petersell, pipar, jahu segada (või lisada need ained taignale) ning siis .
taigna-ained segada kokku ning kasta sibularõngad sisse.
rõngad küpsetada kuumas õlis (panin potti ~2 cm kihi õli, lasin kuumaks). võta välja vahukulbiga ning aseta köögipaberile rasvast nõrguma.

süües kasta eelpool mainitud kastmesse.

2 kommentaari:

Pille ütles ...

Oi, neid sibularõngaid tahaks isegi. Ja kondsenspiimaga kirjut koera pole ma kunagi teinud, peaks vist ka proovima (samad hirmud, et liiga kleepuv jne).
Aitäh piltide eest! :D

Kardemon ütles ...

palun, palun :D