5. veebr 2009

maasika-jogurti tort


eilsete külaliste puhul tegin jorgurtitorti. hea kerge kerele ja lihtne teha. kasutasin Tupperware tarretisevormi.

vaja läks:
1 l maasikajogurtit
1 karbike sügavkülmutatud maasikaid
40 g želatiinipulbrit
2 dl vett
paar peotäit kaerahelbeid
3-4 spl suhkrut

võta jogurt toatemperatuurile seisma. aseta maasikad tarretisevormi. pane želatiinipulber kuumakindlasse nõusse (kastrul näiteks), vala peale vesi ja lase paisuda. želatiiniga nõu pliidirauale (MADALAL KUUMUSEL!) ja sega kuni pulber on lahustunud. vala želatiinisegu kaussi (mina valasin läbi sõela, et lahustumata tükid tordi sisse ei satuks) ja sega juurde jogurt. vala saadud mass tarretisevormi maasikatele.

põhja jaoks rösti kuival pannil kaerahelbed, lisa suhkur ja sega kuni kaerahelbed on pruunikaks muutunud. vajadusel (kui kõik kaerahelbed pole karamellistunud) lisa veel suhkrut. puista helbed tarretisesegu peale ja aseta vormile kaas (põhi :))

lasin üleöö tarretuda. enne serveerimist kaunistasin sulatatud šokolaadiga (šokolaad kilekotti, siis kuuma vette. kui tükke enam polnud, lõikasin kilekotti augu ja niristasin tordile).
kunagi varem tegin sarnase tordi lahtikäivasse vormi.. ja olen siiamaani Margele lubanud, et panen ka siia.. siis kasutasin ahjuõuna-jogurtit. kaerahelbepõhja panin vormi kõigepealt ja siis valasin jogurti-želatiinisegu. sel korral segasin helbed ka veel võiga, et raskem-tihkem oleks ega jogurtimassi ära upuks. kaunistuseks kasutasin samuti pruunistatud kaerahelbeid ja kakaod.
ka lahtikäivasse vormi (või toidukilega kaetud kaussi...) saab ju iseenesest teha torti tagurpidi.. alustades kattest ja põhi kõige lõpuks peale raputada.. ja siis enne serveerimist taldrikule kummutada.

Kommentaare ei ole: