21. okt 2008

sügisesed tordid. kõrvits vol 7



esimene pilt tehtud telefoniga

kõrvitsakoogi retsepti autorit ma ei tea, sest sain retsepti tuttava käest (et mitte öelda oma Tupperware-diilerilt ;), kes sai selle enda ema käest. igatahes väga maitsev kook. olin söönud seda eelpool mainitud inimese pool tehtuna, aga kasutatud oli suvikõrvitsat (originaalretseptis ongi see vili). mõnus mahe ja suurepärane vaheldus biskviidile :D


retsepti kasutamises tegin selle muudatuse, et küpsetasin suurel plaadil ning lõikasin koogi pooleks - tõstsin ühe poole teisele ja sain 2-kihilise tordi. peale panemise kreemi tegin samuti natuke teistmoodi.


vaja läks:
400g kõrvitsat
3 muna
3 dl suhkrut
2,5 dl toiduõli
6 dl jahu
¼ tl küpsetuspulbrit
2 tl soodat
½ tl soola
2 tl vanillisuhkrut
50g hakitud mandleid


kreem kihtide vahele:
170 g Tere maitsestamata toorjuustu
~100 g võid
3 spl tuhksuhkrut


kreem tordile:
170 g Tere maitsestamata toorjuustu
200 ml rõõska koort
1 sidruni koor
suhkrut


kaunistamiseks martsipan ja mandlilaastud.


Kuumuta ahi 190 kraadini. Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Riivi (suvi)kõrvitsad ja sega juurde õli. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sooda, sool, vanillisuhkur, hakitud mandlid. Sega jahusegu suvikõrvitsamassiga läbi ja lisa lõpuks munavaht. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. küpseta ~12 minutit (pealt pruun ega võdise)
Kreemi jaoks sega toorjuust, pehme või ja tuhksuhkur ühtlaseks massiks. (Määri jahtunud koogile, lõika ruutudeks ja puista peale mandlilaaste - kui teha ühe-kihiline kook)


Tordi kattekreemiks mikserda kõik koostisosad kokku ja kata küpsetis üleni. külgede peale panin (purustatud) mandlilaaste.


seda torti sai tehtud 2 korda väikese vahega. esimene vanaema sünnipäevaks ja teine Ula nimepäevaks (juba väga väsinud karumõmmiga :). sügiseste lehtede idee Kinuskissa blogist. mul polnud küll spetsiaalseid lehe-vormikesi... aga välja lõigates saab ka :) aega tuleb ainult rohkem varuda.


Kommentaare ei ole: