18. sept 2008

lõhe. kõige lemmikumal moel.


kunagi ammu :) sõitsime maale. postkasti oli saabunud just uus Oma Maitse. ei mäleta mis aasta ja mis number kahjuks (kui kedagi huvitab täpsemalt, saan järgi uurida). sirvisin seda tagaistmel. ja siis tegime H-ga millegipärast vahetust ja tema hakkas ajakirja sirvima.. ja leidis sealt selle lõhe tegemise retsepti ja ta tahtis seda rooga raudselt vanaemale teha. kuna aga poes polnud vajalikku komponenti - lõhe :) siis seekord jäi lõhe tegemata. aga pärast seda oleme linnas teinud sel viisil kala küll. mitmeid kordi. teistmoodi ei taha. kuigi ka kooreses kastmes jms viisil on ta väga maitsev. pika jutu mõte oli selles, et mina poleks seda retepti ilmselt katsetama hakanudki...

muutsime retsepti alguses seetõttu, et me kodupoes polnud tüümiani- asendasime selle tilliga. nüüd tundub see ainuõige.


vaja läks:
1 suur lõhe (puhastatud)
3/4 pehmet saia
purk mädarõigast
hakitud tilli

kui lõhel on küljes veel pea ja selgroog, siis eemalda need (ja pane sügavkülma supitegu ootama). pese kala ja kuivata köögipaberiga. aseta fooliumiga kaetud ahjuplaadile.
pudista sai kaussi. lisa mädarõigas ja till - sega kõik läbi. mätsi saadud mass ühtlaselt kalale.

küpseta ~175-180kraadises ahjus kuni kala valmis (selleks oleme maitsnud..kellaega oleme unustanud alati vaadata). aga sai võiks natuke pruunikaks läinud olla küll!

kõrvale on hea süüa riisi (segatud tilli ja võiga) ja/või keedetud spargelkapsast ja türgiuba.

mädarõigas pole üldse sellise mekiga nagu näiteks süldi või sardelliampsu peal. kes pole proovinud, soovitan väga!!!!!

2 kommentaari:

mardikas ütles ...

Tundub huvitav olema. Peaks ka proovima.

KARDEMON ütles ...

tee seda jah kindlasti :) ja anna teada kuidas oli!