26. sept 2008

kõrvitsamarmelaad. kõrvits vol 4


kõrvitsavaimustuses jõudsin ka esimese isetehtud hoidiseni elus. arvasin, et sel aastal seda veel ei juhtu. aga nüüd tahaks veel midagi teha.... pean üle vaatama oma purkide tagavara.. ja tooraine.. kas üldse on enam midagi purki panemiseks... ja kui midagi rohkem pole, siis teen veel ühe laari kõrvitsamarmelaadi...

retsept ikka ja jälle loomulikult nami-namist. poest toodi sidruni asemel aga laimi ja ingverijuurt kodus polnud. viimase asemel kasutasin 0,5 tl jahvatatud ingverit. sellest ma ka aru ei saanud, kuidas veeta keeta (oh mis sõnarütm) ja seetõttu lisasin natuke vett poti põhja. sidruni asemel kasutasin 1 laimi riivitud koort ning poole mahlast. ei julgenud laimi väga manustada.. järgmine kord tahaks ikka sidruniga teha. enne purki panemist maitses küll mõnusalt. ja mis kõige toredam, sain teha purkidele silte!!! see oli tore õhtu :D

purkide pastöriseerimise asemel loputasin neid tilga viinaga. ämm õpetas. loodan, et marmelaadi jaoks sobib ka selline variant.
mis vahe on džemmil ja marmelaadil?

Kommentaare ei ole: