21. aug 2008

pühadeaegsed beseelised






Pavlova punaste sõstardega - väga hästi maitsesid koos!!! besee magus ja hapud sõstrad...





beseekattega punaste sõstarde kook. kuna margariini külmkapis polnud ja seda retsepti lähemalt uurida polnud enne maale sõitu mahti (jäi vaid meelde selline kombinatsioon), katsetasin nii nagu oskasin :) ehk siis biskviit-põhjal

vaja läks:

põhi:
4 muna
4 spl suhkrut
4 spl jahu
1 munakollane
~3spl rõõska koort

peale:
punased sõstrad
1 munavalge
2 spl suhkrut

põhja jaoks vahustasin suhkru munaga, lisasin jahu ja koore, mikserdades veel.
taigna valasin võitatud vormi.
peale panin puhastatud punased sõstrad.

munavalge vahustasin poolkõvaks, lisasin suhkru. vahustasin edasi kuni oli tugev kreemjas vaht. valasin marjadele, silusin laiali.
~170-kraadises ahjus küpsetasin kuni pealt oli pruunikas... keerasin kuumuse maha ja lasin jahtuda irvakil ahjus.

besee ja punased sõstrad on ikka hea kooslus!!!

1 kommentaar:

Britta ütles ...

Jep, mulle maitseb ka Pavlova enim punaste sõstardega :)