11. aug 2008

kirsi-kohupiima kook (vol2)


tundub, et minu otsingud leidmaks kõige paremat lihtsat kirsikooki on lõpusirgel. vähemalt viimast kooki olen nüüd kaks korda teinud. ja seda sööks veelgi.

vahepeal olid veel mõned katsetused... täna plaanin teha ka veel kirsside ja kohupiimaga pirukaid. siis teen edetabeli enda jaoks :D

arvutist pilte vaadates avastasin, et tegin ka enne ühe kohupiimaga koogi. aga selle põhi polnud nii hea :)
siin siis aga minu kohupiimakook, õhema ja muredama põhjaga:




vaja läks:

põhi:
100-150 g margariini
3-4 spl suhkrut
jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 spl vett


panin kõik asjad kaussi ja näppisin need omavahel puruks. alguses panin paar peotäit jahu. siis lisasin kuni sain näppides sellise peenikese puru. seejärel lisasin vee ja näppisin natuke veel - puru muutus jälle kleepuvamaks. surusin taigna võiga määritud vormi.



kohupiima-kirsi täidis:
1 pk kohupiima (250? g)
1-2 dl hapukoort (panin "törtsu"... ei tea palju seda oli. väga vedelaks ei tasu hapukoorega kohupiima teha, sest munad teevad seda niigi!)
2-4 spl suhkrut
2 muna
kividest puhastatud kirsse


segasin kohupiima, suhkru, hapukoore läbi, lisasin munad. segasin veel. lisasin kirsid. valasin massi põhjale.


ahi oli 175-kraadine. küpsetasin kuni kohupiim enam väga ei võdisenud ning kahvliga keskelt katsudes selle külge midagi enam ei jäänud.



lasin jahtuda- siis sai lõigata ning ei kõrvetanud keelt :)

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Aitäh!

Jube hea kook tuli :)