16. juuli 2008

värske kartul ja hakklihamögin



värske kartuli headusest ei pea pikalt rääkima :) saime maalt ämbritäie erinevas mõõdus kartuleid. pisikesed tundusid väga nunnud ja otsustasin et need tuleks kõigepealt ära süüa. kuna üks sööjatest me laua taga ei armasta kodujuustu ega heeringat, siis see maiustamine jäi ära. hakkliha on aga LIHA - ehk läheb meil ikka kaubaks ;) ning seepärast panin poes korvi selle.


hakklihamögin (ei tule pähe mõnda isuäratavamat nimetust. vabandan :)

vaja läks: (3 sööjat)
250 g hakkliha
1 sibul
Santa Maria hakkliha maitseaine
~10 šampinjoni
1 suurem tomat
1 muna
oliiviõli
sojakaste

kuumutasin õli, praadisin selles hakitud sibula, lisasin hakkliha ja maitseaine. pruunistasin. lisasin haitud seened, kuumutasin. seejärel panin juurde hakitud tomati ning kui ka see oli läbi kuumenenud, lisasin muna. segasin läbi kuni oli hangunud. valasin juurde natuke sojakastet.

kõrvale sõime magusaid kirsstomateid :)

mõned väikesed kartulid jäid ka veel potti. kommi asemel hea näksimas käia :p

1 kommentaar:

Harps ütles ...

Enne mögina söömist, kõige umbmäärasema nimega toit, mida olin söönud, oli "mass". Nimelt paar aastat tagasi segas kokku (pigem ladus üksteise otsa) kodujuustu, hapukoore, mingi moosi (põldmari, või mustsõstar) ja suhkru. Küsisin, et mis asi see on, mis sa kokku segasid. Vanaisa mõtles hetke ja ütles, et see on mass.