7. juuli 2008

magusat argipäeva :)

eelmisel nädalal sõime nats magustoitu....

Oma Maitse juulinumbrist hakkas silma RÖSTITUD LUUVILJADE retsept.
O'ma oli toonud just nektariine ning sellest reteptist inspireeritult valmiski magustoit.
nektariinimagustoit




vaja läks:

400 g hommikust kaerahelbeputru
100 g Vilma tordipulbrit
(0,5 dl vett/ 1 muna)
2 spl võid
katte jaoks:

6 nektariini
100 g suhkrut
2 tl kardemoni
0,5 tl vanillisuhkrut
2 tl sidrunimahla
tegin ka põhja - hommikul järgi jäänud pudrust. segasin sisse või ning veega segatud Vilma tordipulbrit ja panin ahju (200-kraadisesse). vee oleks võinud aga ka ära jätta... ja vbolla hoopis muna selle asemel panna.

lõikasin viiludeks nektariinid (noaga tegin nektariinile sisse lõiked - sektorid - ja siis eemaldasin tükid kivi ümbert ning viilutasin). valmistasn suhkru-katte, segades komponendid omavahel.

kui põhi oli ~10 mintit ahjus olnud (oleks võinud ka rohkem olla), ladusin peale nektariinid. pudistasin selle sõrmede abil nektariinidele. ning asetasin uuesti 20minutiks ahju.


sõime jäätisega, millele oli veel peale riputatud natuke kardemoni :p

et see nektariinide osa maitses väga hästi...pudrupõhja oli vist liiga palju :p soovitan ja soovin Oma Maitse retsepti ka täies mahus teha :D.



ja sõime ka sellist mõnusat klassikalist magustoitu nagu mannavaht




täitsa selle retsepti järgi.
mahlaks oli just keedetud jõhvika-vaarika mahl.
kuna aga läks natuke mõrudaks (liigne mahlakogus pidavat selle põhjustama), siis tegin juurde ka kastme..
kaste:
3 spl kohvikoort
1 tl mett

kuumuta kastrulis koor, lisa mesi ja sega kuni viimane sulanud...

ja mannavatu on ikka kõige parem ikka piimaga süüa.. et siis seda tuleb juurde valada täpselt nii palju kui meeldib :D

Kommentaare ei ole: