2. juuli 2008

kärtspunane kissell


muidu polekski seda kisselli blogisse pannud... aga see oli nii ilusat värvi :D


sügavkülmast leidsin mõned karbid jõhvikaid ning vaarikaid... tarretise tegemiseks poleks enam aega olnud.. seega valmis kissell..


vaja läks: (4-5 kausikest)

margariinikarbitäis jõhvikaid
~ 100 g vaarikaid
~ kolmveerand liitrit vett
suhkrut (maitse järgi)
kartulitärklist (umbes 2 kuhjaga spl... võis olla ka rohkem...)


400 g kohupiima
maitse järgi Demerara suhkrut
1 tl vanillisuhkrut


panin potti veega sügavkülmutatud jõhvikad keema. mõne aja pärast kui värvi oli juba näha ;) lisasin suhkru... siis lisasin vaarikad ja keetsin edasi... mass nägi väga tore välja... maitsesin veelkord ning avastasin et jõhvikad on ikka hapud küll :)... kurnasin suuremate avadega sõelas (vaarikaseemned pääsesid ilusti läbi) tekkinud vedeliku ning panin uuesti poti tulele, lisasin veega segatud kartulitärklise. segasin kuni mahl muutus kisselliks, lasin korra keema tõusta ning tõstsin tulelt. enne söömist lasin jahtuda!


kohupiima segasin Demerara ja vanillisuhkruga (nii tore täpiline kohupiim oli... aga suhkur sulas lõpuks ära.. pildi jaoks puistasin kohupiimale veel suhkrut ;)


Kommentaare ei ole: