2. juuni 2008

suvikõrvitsa risoto

Nami-Nami neljas ühiskokkamine – RISOTO


risotot teha oli mul mõttes juba tükk aega ja nii tore et see teema päevakorda tuli. palju kasulikku sai teada enne tegutsema asumist!
puust ja punaseks on tehtud siin.
juhuslikult ostsin koju ka suvikõrvitsaid ja siis nägin, et nami-namis täitsa suvikõrvitsa risoto retsept ka. mõned asjad jäid selle täpseks järgimiseks siiski puudu aga söödav tuli ikka välja :D
tähelepanu nõudva beebi kõrvalt on seda rooga aga natuke keeruline teha. kaua beebi ikka suudab uusi OnOff´i pakkumisi ajakirjast välja krõbistada:) tänud O' ma' le, kes titaga mõnda aega sai tegeleda, enne kui oma õhtusööki valmistama läks!




minu suvikõrvitsa risoto jaoks läks vaja:
1,5 l Herbamare kontsentraadist puljongit
4 spl rapsiõli
1 sibul
2 küüslauguküünt (oleks võinud isegi rohkem panna...)
~600 g suvikõrvitsat (kollane ja roheline)
hakitud tilli, basiilikut
500 g risoto riisi (Veski Mati)
50 g võid
100 g riivitud parmesani (laabijuust Forte)


keevale veele lisasin 2-3 tl puljongikontsentraati ning segasin. jätsin väikesel tulel puljongi keema.
hakkisin sibula ja küüslaugu peenikeseks. kuumutasin õli pannil (oliiviõli oli alles vaid 1 tl... seega läks käiku rapsiõli.. kuigi selle vähese oliiviõli lõhn, mis pannilt välja puges oli hea :p), lisasin sibula ning mõne aja pärast ka küüslaugu. seejärel lisasin pannile viilutatud suvikõrvitsa ning kuumutasin sedagi mõnda aega. kui suvikõrvits oli juba natuke alla vajunud, lisasin pakist riisi ning segasin kõik omavahel läbi. originaalretseptis lisati seejärel vein... aga seda mul polnud, seega alustasin kulbihaaval puljongi lisamist ning segamist kuni kogu puljong oli otsa saanud. tore oli näha kuidas puljong tõepoolest riisi sisse imendub ning see pehmeneb.
lõpuks lisasin või ning parmesani ja segasin kõik veelkord läbi. natuke aega kaane all seismist ning saigi maitsma hakata.


loodan et ma riisiterasid liiga kõvaks ei jätnud ja nii oligi mõeldud. teinekord prooviks mingeid maitseid veel sisse lisada. kasvõi siis peterselli nagu algselt on ette nähtud... või rohkem tilli. mõne veini võiks kah risoto tegemiseks koju tuua :)

Kommentaare ei ole: