30. juuni 2008

sünnipäeva rull


nädalavahetusel oli väike sünnipäevatähistus... kuna minul ja mu emal (O'ma) on ühel päeval sünnipäev, siis oleme enamik sünnipäevi koos tähistanud.. sugulased on ju samad :D sel aastal oli veel üks sünnipäevalaps - Tiburaatša, kes sai poole aastaseks. et siis selline tore päev, kus kolm põlve naisi sai korraga enda vananemist tähistada :)


nami-nami rullkoogiteemast innustust saades, tegin ka sünnipäevaks rullbiskviiti. tükk aega mõtisklesin, kas teha lihtsalt suur tort, et laotan biskviidid üksteise peale ja täidis sinna vahele või keeran ikka rulli. siis otsustasin viimase kasuks, mõeldes et katan ka selle koogi veel martsipaniga.. aga aeg sai otsa... ja oleks ma tähelepanelikumalt lugenud foorumist õpetust kuidas biskviit suureks rulltordiks kokku keerata, oleks ma nii teinud... aga noh, sünnipäevaärevus ilmselt takistas :)

et siis sünnipäevarull sai allolev.








biskviidi tegin nagu ühe eelmisegi rullbiskviidi oma.
täidise idee võtsin Kinuskissa blogist. oleks võinud biskviidi kah päris šokolaadiga teha, nagu seal... aga läks teisiti :)


täidist tegin 3 kogust... ja seega tuli kogustesse ka muudatus...kasutasin lisaks mascarponele ja toorjuustu ning vahukoort oli mul külmkapis ainult 1/3 antud kogusest... seega oleks võinud võibolla natuke vähem laimimahla kasutada ning täidis oleks siis magusam olnud.. aga ka sedasi nagu mul välja tuli, oli hea :)


minu rullbiskviidi täidisesse läks siis:
9 želatiinilehte
3 väikest Daimi šokolaadi (oleks võinud rohkem isegi panna :p)
3 laimi koor
3 spl laimimahla (ehk siis poole laimi)
2,5 dl koort (35%)
1 karp mascarponet
1 karp toorjuustu
1,5 dl suhkrut
3 spl vett
~200 g (sügavkülmutatud) vaarikaid


panin želatiinilehed vette likku, hakkisin Daimi tükkideks, riivisin laim, pressisin mahla (želatiini sulatamiseks hiljem).


vahustasin koore vahuks, lisasin laimikoore, mascarpone, toorjuustu, suhkru, Daimi-puru.


mõõtsin potti laimimahla ja vee, kuumutasin keemiseni; sulatasin selle sees želatiinilehed ning segasin siis täidise hulka.


täidise jagasin võrdselt kolme biskviidi peale. katsin need ühtlaselt, ning H abiga ladusin iga biskviidi ühte serva üksteise kõrvale ritta sügavkülmutatud vaarikad. siis rullisin kokku (alustades vaarikatega servast) ning asetasin külmkappi.


kaunistuseks voolisin martsipanist roose ning lehti (lehemustri vajutasin peale mustasõstrapõõsa lehega). kilekotis ning vesivannis sulatasin tumeda šokolaadi ning sigrimigritasin peale. ja siis tuhksuhkruga üle :)









3 kommentaari:

Frieda ütles ...

Väga isuäratavad ja kenasti kaunistatud! :-)

Pille ütles ...

Ooo - palju õnne sünnipäevaks, armas Kardemon!! Ja emale ka muidugi :)

KARDEMON ütles ...

tänud :D