9. juuni 2008

šokolaadi rullbiskviit

põhjus, miks rullbiskviiti tegema hakkasin oli see, et maavanaema ;) tuli külla. ja seda lihtne-kiire teha...
samas on põhjust tähistada ka muid asju - esimest kikut, esimesi roomamisliigutusi, esimest potikasutust, pikka vannitamist... niiet õhtul siin mõtiskledes tundub see rull liiga lihtne nende nimetatud saavutuste tähistamiseks :)
igaks juhuks mainin et eelnev jutt käib siis Tiburaatša kohta... mul juba hambad jms saavutatud ;)

ja selgus et veel üks rõõmus asi lisandus... postituste juures ka kommenteerimise koht.... ma ei tea kuidas seda seal enne polnud ja miks ei ilmunud.. kõik vajalikud linnukesed olid olemas... ja siis istus üks teadjam natuke arvuti taga.. tegi midagi... arvas et ei saanud korda... ja siiski avastasin et asi toimib... oh kui murelikuks see väike asi mind eelmise nädala lõpus tegi... :/


mõte teha kakaoga rullbiskviit pruuniks tuli, kui avanes võimalus süüa imemaitsvat pavlova kooki ;) seal oli samuti kakaod-šokolaadi sisse pandud!

rullbiskviidi tegemiseks läks vaja:
4 muna
4 spl suhkrut
4 spl jahu
3-4 spl kakaopulbrit (MeieMark)
(1 spl 10% koort - muidu olen pannud piima.. aga see oli otsa saanud)

täidiseks:
400 g maitsestamata kohupiima
2 spl hapukoort
1-2 tl kardemoni
1 tl vanillisuhkrut
suhkurt (nii palju kui magusaks kohupiima soov teha)
šokolaadisiirup (Nesquik) - kui oleks rohkem aega olnud, oleks vast šokolaadi sulatanud

lisaks vaja veel:
veel üks küpsetuspaber
suhkur
2-3 tk šokolaadi (mõrudat)
tuhksuhkur
kilekott (näiteks leivakilekott)

munakollased ja -valged eraldasin. vahustasin mikseriga valged. seejärel vahustasin munakollased suhkruga, lisasin edasi mikserdades ülejäänud koostisosad (jahu, koor, kakao). kui tundub piisavalt vedel taigen, siis ei pea koort/piima lisama.
segasin lusikaga sisse õrnalt munavalgevahu. ja valasin kogu segu küpsetuspaberiga kaetud plaadile. ahi oli soojenenud selleks ajaks kuskil 180-kraadini. küpsetasin kuni biskviit oli küpsenud (tumedate taignate puhul kardan alati üle küpsetada... silmaga pole nii kerge hinnata... koguaeg tume ju see pind... seekord läks õnneks) kuskil 10 minutit. keerasin kuumuse maha ja tegin ahjuukse natuke lahti, jättes biskviidi ahju niikauaks kuni segasin kohupiima ( et siis kõik asjad omavahel ;).

asetasin lauale uue küpsetuspaberi ning raputasin peale õhukese kihi suhkrut. ja seejärel keerasin ahjust võetud biskviidi sellele peale. ning siis võtsin ahjus olnud küpsetuspaberi pealt ära ja lasin natuke jahtuda.
pritsisin peale šokolaadisiirupit ja katsin pinna kohupiimaga (minust kaugemal olevat äärt kohupiimaseks ei teinud,sest rulli keerates läheb täidis sinna niikuinii...). ja rullisin endapoolsest servast rullbiskviidi. rullisin kõige ümber küpsetuspaberi ja panin mõneks ajaks külmkappi.

kaunistamise jaoks asetasin šokolaaditükid kilekoti nurka, tegin sõlme peale ning asetasin selle kuuma vee sisse ja lasin sulada. kui šokolaad oli sulanud, tegin kilekoti nurka augu ja kaunistasin rulli. kuna sööma hakkamise aeg polnud käes, siis asetasin selle veel külmkappi. enne sööma hakkamist aga raputasin sõela abil koogile veel tuhksuhkrut.(pildil on näha, et raputasin ka šokolaadikaunistuse alla suhkrut.. aga see kadus ära kui külmkapis seisis:)


hea amps oli!
mu enda vanaema kiidab üsna tihti mu ema... et küll tema tegi ikka häid rullbiskviite... loodan et mu omad on ka täitsa ok :)

Kommentaare ei ole: