11. juuni 2008

lihtne kana


pildil olev kana on illustreeriva tähtsusega. ta on elu ja tervise juures ning muneb ka edasi häid mune, mida näiteks koogi sisse panna...

kana pilt on siin aga seetõttu, et toit sai otsa enne kui pildile sai jäädvustatud. sööjad olid kohal ning oli nadi hakata fotokaga vehklema...

tegin aga siis lihtsat kanarooga ahjus

vaja läks:
3 kanakintsu
broileri Santa Maria maitseainet
1 suur porgand
3 tl vedelat mett
vett

kõrvale riisi, mis maitsestatud soolaga ja hiljem hakitud tilliga.


pesin kanatükid, kuivatasin köögipaberiga ning määrisin kokku broieri maitseainega (ka naha alt). asetasin ahjuvormi.

koorisin porgandi ning lõikasin tükkideks, asetasin samuti ahjuvormi.

valasin peale nii palju vett, et pool vormist oli täidetud. ja asetasin kõik ahju. kuskil 180kraadisesse. mõne aja pärast panin igale kanatükile teelusikatäie mett. hoidsin ahjus kuni kana oli pehme.

oli 2 võimalust, kas õnnestub või läheb metsa (kraanikausist alla..). õnneks juhtus esimene variant... nii lihtne asi polekski saanud ebaõnnestuda.

veest moodustus mõnus kaste, mida sai kõrvale keedetud riisile valada.

Kommentaare ei ole: