12. juuni 2008

lahtine pirukas kurgiga



kui esimest korda seda pirukat tegin, tulid katsikulised... üks neist küsis kuidas ma seda quichet tegin... omast arust tegin lihtsalt lahtise piruka.. aga et nii popilt seda kutsuda saab, selle peale polnud ma tulnud:)

seda quichet ;) tegin siis järgmiselt...


vaja läks:

põhja tegemiseks:
1oo g margariini

150 g jahu

20 g seesamisoola (tundub et see tegi muredamaks põhja... aga kui teha
tavalise soolaga, siis ka ilmselt hea... või panna seesamiseemneid lihtsalt
ja maitse järgi soola...?!?)

1 tl küpsetuspulbrit

kate:
400 g hakkliha

Santa Maria hakklihamaitseainet

pool värsket kurki


~200 g hapukoort

1 muna

60 g riivitud parmesani (Forte juust)


põhja jaoks näppisin kõik ained omavahel puruks ning vajutasin margariiniga määritud ahjuvormi ja asetasin külmkappi.
seejärel pruunistasin hakkliha, lisasin maitseaine ning siis kuubikuteks lõigatud värske kurgi. (esimest korda tehes polnud kodus sibulat, mida tavaliselt hakkliha praadides lisan... ja et natuke värskemat sees oleks, lisasin kurgi). kurgi kuumutasin läbi.
hapukoore kloppisin munaga läbi.
kapis seisnud põhjale panin siis hakkliha-kurgi segu ning valasin üle hapukooreseguga. kõige peale asetasin peenelt riivitud juustu.
180-kraadises ahjus küpses pirukas umbes 30minutit (võtsin välja kui pealt oli ilus pruun).
maitseb hästi kui on saanud jahtuda.. leigelt ampsata on kõige parem:)

1 kommentaar:

JM ütles ...

Mulle meeldib ka kangesti lahtiseid pirukaid teha. Need on hea võimalus igasugused järelejäänud juurviljajupid ära kasutada mis mingi teise toidu sisse pole ära mahtunud.
Mis kodus ära ei sööda, võtan tööle kaasa ja kolleegid ka imestavad et oo, kas see on quiche või, kuidas tegid. Ma siis ütlen et ee, see on pirukavormi sees ära küpsetatud kõik need asjad mis mul parajasti külmkapis olid. Siis kolleegid on natuke solvunud et äh, mismõttes nii maalähedaselt. Et ikka quiche on.