5. juuni 2008

ühepajatoit


üks mu lemmiksöökidest. ja H-le sobib see toit ka, sest siin on sees liha :)
hea on seda teha, sest pole vaja koguaeg valmimise juures olla. aegajalt segada lihsalt. mulle meeldib kui kartul on natuke "üle keenud" ehk siis kartul on natukene"lahustunud" aga tükke on ka ikka (ma tõesti ei tea kuidas seda paremini seletada :p) ning puljongist on moodustunud kreemine kaste...
ehk siis meeldib kasutada nö "pudrukartuleid." selle tegin aga tugevamatest kartulitest. siis aitab kreemise kastme tekkimisele kaasa suurem segamine kui kartulid pehmemad.
vaja läheb:
1 kg kartulit
1 kg porganded
vett
400 g hakkliha
1 sibul
hakklihamaitseaine
till
sool
koorisin kartulid ja porgandid, tükeldasin ning panin koos potti. lisasin vett nii palju et köögiviljad on peaaegu kaetud ning panin pliidile vaiksel tulel hauduma. hiljem lisasin ka soola.
hakkliha praadisin eraldi pannil. enne kuumutasin hakitud sibula, siis lisasin hakkliha ning kui viimane oli juba natuke pruunistunud, siis maitseaine :)
kui köögiviljad olid pehmemad, lisasin hakkliha ning jätsin koos hauduma. aegajalt segasin.
kui kõik oli pehme ning puljong kreemine, siis lisasin hakitud tilli.
paremini maitseb roog kui saab enne sööma hakkamist natuke jahtuda... :)